• Dato
  13.
  December -
  22.
  December
  2019
 • Tid
  16.00
 • Sted
  Knudsens
  Nørregade 40
  7500 Holstebro
Hent billet Køb spisning

En jule forestilling om altid at bære sine minder med sig og altid tro på det gode…

Så er det endelig hjul

Det er december og Rasmus Hjul kommer kørende på sin Kassecykel, som han har arvet fra sin far – den store gøgler, Ole Maler.Faktisk er det Oles malercykel, for Rasmus far var nemlig cyklende maler. Kassecyklen er fuld af Ole og Rasmus ting, og den cykel har været alle vegne og i alle egne af landet. Der er historier i den cykel. Fantastiske, finurlige, vilde og sjove historier. Sande historier og løgnehistorier spundet af det pureste opspind.

Rasmus fortæller historier om sit liv med sin far. Om dengang hans far var dreng og mødte hans mor. Og om da han selv var dreng; en tid hvor solen altid skinnede om sommeren, og der altid var hvid jul om vinteren. Vintre der var dækket af is og sne og med snemænd på størrelse med mejetærskere. Historier om da Rasmus var med sin far på arbejde, og de malede huse og malerier mens Ole fortalte vittigheder, og fortalte historien om julemanden, som virkelig findes. Når du bliver stor Rasmus kan du blive julemand. Man kan hvad man vil, man skal bare tro på det!

Det er lillejuleaften og Rasmus er på vej til sin far for at synge julen ind. Om lidt bliver her stille, men Kloden drejer stille rundt i nat og Tik Tik, tiden går og går… Rasmus og hans far er vilde med Kim Larsen… og til en hver lejlighed i livet er der en Kim Larsen sang, der passer – selv til jul.

Så er det endelig jul, er en sjov, rørende og livsbekræftende fortælling om en mand, hans barndom og hans ukuelige tro på julemanden. Julen er hjerternes fest, den er fuld af hygge og kærlighed og det samme er Rasmus Hjul.

Aldersgruppe: Fra 6-10 år og helt til 105 år.. Og særdeles velegnet som familieforestilling på tværs af generationer.

Varighed: 45 minutter

Glæd dig til vaskeægte julestemning

I december har Musikteatret Holstebro og Holstebro Handelsstandsforening omdannet baggården bag Knudsens til en kæmpe juleoase

Det kommer til at ose af jul og hygge i Knudsens baggård. Baggrunden for at skabe en juleoase er, at Musikteatret og Handelsstandsforeningen har besluttet at gøre Knudsens baggård mere attraktiv og klar til brug for specielle pop up-events hele året. Ulla Armose blev hyret til at udvikle konceptet.

Julehygge for alle

Hjul på Knudsens bliver ikke bare en magisk juleoase. Der kommer til at foregå et væld af aktiviteter i og omkring baggården hele december måned. Det hele begynder med at Johnny Haugaard Christensen og Ulla Armose med hjælp fra blandt andet elever fra musisk-kreativ produktion på FGU-skolen i Holstebro og en håndfuld pensionister fra det kreative element, bygger udstillingen op den 2.-4. december.

– Fredag den 6. december har vi den officielle åbning, som bliver opfulgt af officielle åbningsdage lørdag og søndag, forklarer Ulla Armose.

De officielle åbningsdage, som der er ti af i løbet af december, er dage med aktiviteter i baggården. Åbningsdagene bliver altid indledt med et par sange med et lokalt kor på gågaden. Herefter kan der senere på dagen være en kulturel aktivitet i 15-20 minutter på en scene i baggården, lige som der vil være forskellige aktiviteter, blandt andet besøg af rensdyr eller et event, hvor man kan lave sin egen isskulptur.

– Når der teater på Knudsens, er baggården også åben. Også selvom der ikke er officiel åbningsdag. Så er man velkommen til at gå ind, sætte sig på bænkene, opleve magien og hygge sig. Det bliver en juleoase med stemning og hyggemusik hver dag i december, som vi håber at mange vil benytte sig af, så julestemningen kan få et ekstra nøk opad i år.