Ronja Røverdatter - Musikteatret Holstebro

Astrid Lindgrens familieklassiker med musik af Sebastian

Ronja Røverdatter er Astrid Lindgrens vidunderlige klassiker om kærlighed, mod og venskab.

En uvejrsnat fødes to børn i to rivaliserende røverbander: Den viljestærke Ronja hos Mattisrøverne og den følsomme Birk hos Borkarøverne. Da Ronja kommer til verden, slår lynet ned, og en dyb kløft deler nu den mægtige røverborg, Mattis Borg.

De hjemløse Borkarøvere er ikke længe om at flytte ind i den tomme del af borgen – til stor ærgrelse og irritation for Mattisrøverne. De to røverkonger, Mattis og Borka, er nemlig slet ikke gode venner. Ronja har svært ved at finde sig tilpas i røverlivet og søger derfor ud i skoven. Her lærer hun at begå sig blandt rumpenisser, skovhekse, grådværge og andre under- og overjordiske væsner.

Det er også i skoven, at Ronja møder Birk; fjendesøn, nabo og med tiden Ronjas bedste ven. Sammen beslutter de sig for at vende ryggen til røverlivet og at standse fjendskabet mellem de voksne. Det bliver hverken nemt eller ufarligt!

Sebastians sange til Ronja Røverdatter er for mange danskere ét med selve historien om Ronja. Tag for eksempel Anemonesangen, Ulvesangen og Din skov, min skov.

Læs mere

Ronja Røverdatter med musik af Sebastian havde premiere på Det Danske Teater i 1991. På albummet Ronja Røverdatter (1991) blev sangene sunget af bl.a. Michael Bundesen, Eddie Skoller og Søs Fenger. Ronja Røverdatter er en vidunderlig klassiker. I generationer har teaterversionen henrykket store som små, og dens uomtvistelige kvaliteter gør, at den til glæde tages op igen og igen.

DRAMATISERING: Annina Enckell

OVERSÆTTELSE, SANGTEKSTER OG MUSIK: Sebastian

INSTRUKTION: Mads M. Nielsen

SCENOGRAFI: Nadia Nabil Korsbæk

KOREOGRAFI: Ernestine Ruiz

KAPELMESTER OG ARRANGØR: Lasse Schmidt

MEDVIRKENDE: Monica Isa Andersen, Sigurd Thomasen, Charlotte Guldberg,

Rasmus Fruergaard, Jakob Højlev Jørgensen, Ari Alexander, Linnea Voss,

Morten Christensen, Rasmus Kirkegaard Faartoft m.fl.

 • Spilledato: Lørdag 25. januar 2025 kl. 16.00
 • Sted:
  Musikteatret Holstebro - Aksel Nørgaard Salen
  Den Røde Plads 16
  7500 Holstebro
 • Kategori: Børn, Musical, Teater
 • Billetpriser: 175 - 400 kr.
 • Ekstra info:

  120 min. inkl. pause

  Handelsbetingelser