• Billetpriser
  215 - 665 kr.
 • Dato
  7.
  December -
  11.
  December
  2022
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Musikteatret Holstebro - Aksel Nørgaard Salen
  Den Røde Plads 16
  7500 Holstebro
Køb billet Tilkøb Teaterbuffet inkl. NEM BAR

Pretty Woman – The Musical

December 2022 kan du opleve en af de allerstørste Hollywood filmklassikere med NY musik af Bryan Adams og kæmpehittet ’Pretty Woman’ fra Roy Orbison.

Du kan sikkert allerede alle replikkerne og har tyndslidt filmen på både VHS og DVD. Den ikoniske kærlighedshistorie om to skæbner, der på forunderligvis bliver hinandens redning, i en by hvor der er plads til store drømme, og eventyr lurer omkring hjørnet!

PRETTY WOMAN WALKING DOWN THE STREET…

Mere behøver vi ikke at høre, så kan vi genkalde den klassiske shopping scene fra filmen med Roy Orbisons udødelige klassikere som soundtrack. Du kan selvfølgelig glæde dig til både den, og en perlerække af helt nye numre fra det canadiske rockikon Bryan Adams, der har skabt musikken til den anmelderroste musicaludgave af Pretty Woman!

OM MUSICALEN

Han vil lave en forretningsaftale…

Hun vil have det hele… og deres kærlighed sprænger alle rammer!

Den hovedrige, men ensomme finansmand Edward Lewis kan ikke kan finde tilbage til sit hotel. Han forvilder sig ind i Hollywoods red light district, spørger om vej og får ved et tilfælde samlet den prostituerede Vivian op, der for 10 dollars indvilliger i at vise ham vej til The Beverly Wilshire Hotel. De tilbringer natten sammen, og da Edward næste morgen indser at han får brug for en kvindelig ledsager til diverse selskaber og business-middage, hyrer han den smukke Vivian for en hel uge. Det starter som en ren forretningsaftale, men som dagene går, forelsker de sig hjælpeløst i hinanden. Og da ugen er gået, er de nødt til at se sandheden i øjnene…  

Du kan se frem til at genopleve alle de uforglemmelige øjeblikke fra filmen og lære alle de ikoniske karakterer at kende på en hel ny måde. Fra gadepigen Vivian og forretningsmanden Edward til hans slibrige advokat Philip Stuckey, Vivians festlige veninde Kit og ikke mindst den elskelige hoteldirektør Mr. Thompson.   

Filmen Pretty Woman ramte det hvide lærred tilbage i 1990 og har fortsat rekorden som den bedst indtjenende romantiske komedie i filmhistorien. Den var også startskuddet til en imponerende karriere for Julia Roberts, der spillede rollen som den hårdkogte gadeprostituerede Vivian. Rollen indbragte hende bl.a. en Golden Globe-statuette og en Oscar-nominering.

MEDVIRKENDE

Som den rå, smukke og impulsive Vivian kan publikum glæde sig til at møde Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen. Hun er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia i 2014 og har siden medvirket i store musicals som Disneys Aladdin – The Musical, Disneys Den Lille Havfrue – The Musical og Seebach, alle på Fredericia Teater, Chicago på Det Ny Teater, som Sanne Salomonsen i Sanne og netop nu som Susan Himmelblå i Midt om natten, begge produceret af Lion Musicals og Live Nation. Ved siden af musicalrollerne har Nina Maria været forsanger i en række bands, ligesom hun har sunget kor for bl.a. Christopher, Gulddreng og Aqua.

Som den kyniske mangemilliardær Edward Lester er det lykkedes at sikre sig en af Danmarks førende musicalstjerner, Tomas Ambt Kofoed, der i løbet af de sidste 20 år har spillet en lang række af de største musicalroller. Vi nævner i flæng Danny Zuko i Grease (Fredericia Teater, 2005), Tony i West Side Story (Fredericia Teater, 2006), Udyret i Beauty and the Beast (Det Ny Teater, 2004, 2014), Jean Valjean i Les Misérables (Det Ny Teater, 2009), Fantomet i Love Never Dies (Det Ny Teater, 2012) og The Phantom of the Opera (Det Ny Teater, 2018), titelrollerne i Jekyll & Hyde (Det Ny Teater, 2016) og Billy Flynn i Chicago (Det NY Teater, 2017).

I PRETTY WOMAN – The Musical medvirker desuden et stort ensemble af skuespillere, musicalperformere, sangere og dansere. Den samlede rolleliste offentliggøres, så snart alle navne er på plads.

HOLDET BAG           

Bag scenen bliver det instruktør Heinrich Christensen, der skal styre slagets gang. Han har senest instrueret både Midt om natten og den anmelderroste opsætning af The Sound of Music på Malmø Opera, som spiller netop nu. Den prisbelønnede scenograf Benjamin La Cour (Disneys Klokkeren fra Notre Dame, Den skaldede frisør, The Bodyguard) vil stå for scenografi og kostumer, mens koreografien er lagt i hænderne på Nellie Bethel, der har arbejdet internationalt som koreograf og danser, og netop nu medvirker i Lion Musical´s produktion af The Bodyguard – The Musical.

fun facts om filmen Pretty Woman

 • Filmen blev oprindelig skrevet som et mørkt drama med titlen ”3,000”, refererende til det beløb, Edward betalte Vivian for, at hun tilbragte natten med ham. Da Touchstone Pictures kom ombord blev manuskriptet omskrevet til en romantisk komedie.
 • Den ikoniske scene hvor Edward smækker smykkeæsken ned over Vivians fingre blev improviseret af Richard Gere uden Julia Roberts vidende.
 • I scenen på The Beverly Wilshire Hotel hvor Richard Gere spiller klaver, er det faktisk både ham selv, der spiller og også ham, der har komponeret stykket.
 • Julia Roberts var så nervøs for at filme Vivians elskovsscener med Edward, at en vene sprang i hendes pande.
 • Holdet bag filmen kæmpede med at få Julia Roberts til at grine oprigtigt i den scene på hotellet, hvor Vivian ser I Love Lucy, så instruktøren Garry Marshall endte med at stille sig bag kameraet og kilde hende under fødderne.
 • Den berømte røde kjole, som Vivian har på i operaen, var oprindeligt tiltænkt at skulle være sort, da det var studiets foretrukne farve. Kostumedesigneren vidste, det ikke ville fungere med en sort kjole og efter at hun havde lavet tre forskellige bud på sorte kjoler, fik hun ret i, at en rød kjole var bedst.
 • Det var meningen, at Edwards sportsbil skulle have været en Porsche eller en Ferrari, men da ingen af de to brands ville associeres med at samle prostituerede op, endte hans bil med at blive en Lotus. Der blev bestilt tre gange så mange af den bilmodel fra Lotus efter filmen udkom.
 • Richard Gere sagde nej tak til rollen som Edward flere gange, men Garry Marshall sendte Julia Roberts hen til Richard Geres lejlighed for at ændre hans holdning. Gere har senere forklaret, at han var fascineret af den unge stjerne, der kom med en seddel, hvor der stod ”please sig ja”, mens Marshall ringede for at få en opdatering.
 • Edward inviterer Vivian i Operaen for at se Giuseppe Verdis La Traviata (1853), hvis handling til dels spejler Vivians egen situation. Den romantiske opera handler om luksusluderen Violettas umulige kærlighed til Alfredo, en ung mand fra det bedre parisiske borgerskab. I operaen ender det med sygdom og død – for Vivian ender det heldigvis med bryllup og livslang lykke.
 • Den røde jakke som Vivian har på, da Edward ser hende for første gang på Hollywood Boulevard, købte produktionen af en tilfældig person, som de så gå rundt med den på gaden.
 • Den kendte og kostbare halskæde fra filmen, som Vivian har på i operaen, er 200.000 pund værd. Da halskæden var til låns fra en smykkebutik, var kravet for lånet, at der i hver scene, hvor halskæden var med, var en bevæbnet sikkerhedsvagt bag kameraet til at passe på halskæden.

Fakta om PRETTY WOMAN – THE MUSICAL

Holdet:

 • Sange og sangtekster: Bryan Adams og Jim Valance
 • Manuskript: Garry Marshall og J.F. Lawrence
 • Instruktør: Heinrich Christensen
 • Scenograf: Benjamin La Cour
 • Koreograf: Nellie Bethel
 • Lysdesign: Ulrik Gad
 • Kreativ executive producent: Thomas Langkjær
 • Produktionsselskab: Lion Musicals
 • Kostumer: Stjernedesigner Søren Le Schmidt

Rolleliste:

 • Vivian Ward: Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen
 • Edward Lewis: Tomas Ambt Kofoed
 • Og stort ensemble af skuespillere, musicalperformere, sangere og dansere.

Læs vores handelsbetingelser her.

Køb billet Tilkøb Teaterbuffet inkl. NEM BAR

Teaterbuffet & NEM BAR

Uden mad & drikke...

Inden musicalen tilbyder vi vores Teaterbuffet inkl. NEM BAR i pausen: 

Du kan se frem til en forret anrettet på tallerken nøje afstemt efter sæson og serveret med husets hjemmebagte brød til.

Hovedretten serveres på buffet og her står vores kokke altid klar til at præsentere dig for aftenens udvalgte kødudskæring, hjemmelavet sauce og et udvalg af varme kartofler, friske sæson grøntsager og et varieret salatbord.

Som en perfekt afslutning kan du nyde desserten, der ligeledes er serveret på buffet og efter kokkens fantasi.

I pausen kan du benytte dig af vores NEM BAR.

Vi glæder os til at betjene dig.

SÆRTILBUD! Pris pr. person kr. 295,- / Børn under 12 år er halv pris.
Såfremt færre end 25 pers. har bestilt, vil maden blive tallerkenanrettet og ikke opsat som buffet.

Ønsker du at spise i vores restaurant inden musicalen eller vælge NEM BAR i pausen, kan du tilvælge dette i forbindelse med billetkøbet.

Vi tager ikke mod menu ændringer på selve aftenen. Men er du allergiker så er du velkommen til at skrive til os et par dage før arrangementet…

 

Anmeldelser

Morten Buckhøj - Teater og Revy
“Publikum i Tivolis Koncertsal og på den efterfølgende lange landsdækkende turné der venter, kan godt glæde sig.”