• Dato
  2.
  Juni
  2022
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Musikteatret Holstebro - Aksel Nørgaard Salen
  Den Røde Plads 16
  7500 Holstebro
Hent billet Køb spisning

GRATIS forestilling

Holstebro Dansekompagni – Mit Stille Hjem

En danseforestilling om kvinder – kvinder der danser på trods…

Dette er en gratis danseforestilling, men du er velkommen til at donere et beløb på Mobilepay 53744 og skriv “Ukraine” i tekstfeltet, så går overskuddet af forestillingen til de nødlidende i Ukraine.

Mit stille hjem hylder den ukrainske kvinde igennem tre personlige fortællinger danset af tre ukrainske dansere. Sammen med seks øvrige kvindelige dansere fra Holstebro Dansekompagni og gæstedansere, får vi et øjebliksbillede af en krigstilstand, historisk og alt for nutidigt. En fortælling hvor afmagten, kampen og kærligheden er i centrum, men også en forestilling hvor styrke og fællesskab mellem kvinder, både det nære og det globale og på tværs af generationer, giver et håb om en lysere fremtid.  

Mit stille hjem er en poetisk, rørende og kraftfuld danseprotest mod ydre magter, der på trods af deres grusomheder ikke kan hindre disse kvinder i at gå på scenen og danse.

I natten mellem d. 23. og 24. februar går Rusland i krig med Ukraine. Millioner af kvinde og børn flygter fra deres hjemland, de efterlader familier, partner, venner. Livet de kendte og hvem de var er fortid. Tre af disse kvinder er danserne Kateryna Kuznetsova, Yekateryna Bysheva og Oleksandra Maksimchuk. Som reaktion på krigens rædsler og et ønske om at hjælpe, ansatte Holstebro Dansekompagni de tre dygtige dansere og hjalp dem ud af Ukraine i marts 2022.

Sammen med Holstebro Dansekompagni og flere andre kvindelige dansere af flere generationer har de skabt forestillingen Mit stille hjem. Med udgangspunkt i det ukrainske digt af Lina Kostenko af samme navn, er forestillingen både et rum for bearbejdelse af sorg og vrede og et rørende kunstnerisk indblik i deres indre kamp. Forestillingen er samtidig også en hyldest til den ukuelige styrke, der ligger i kvinden, og til fællesskabet der forbinder os.

Koreografi & iscenesættels: David C. Price

Koreografisk assistance: Paulina Šmatláková

Medvirkende og koreografi: Kateryna Kuznetsova, Yekateryna Bysheva, Oleksandra Maksimchuk, Amalie Stitz, Nikoline Due, Caroline Rodrigues, Lene Bonde, Emilija Rudzite og Marie Brolin-Tani.

Ny komposition og lyddesign: Søren Vestergaard

Kostumedesign: Åsa Gjerstad

Lysdesign: Kim Glud

Dramaturgi: Rikke Frigast Hansen

Koncept, idé og producent: David C. Price

Læs vores Handelsbetingelser

Hent billet Køb spisning