• Billetpris
  435 kr.
 • Dato
  9.
  Oktober
  2020
 • Tid
  19.30
 • Sted
  Holstebro - Teatersalen
  Den Røde Plads 16
  7500 Holstebro
Køb billet Tilkøb Intro + menu

Hamlet, prins af Danmark - Af William Shakespeare

Hamlet

 

 

 

 

 

Når Skuespilhuset slår dørene op for den nye sæson 12. september, er det præcist et halvt år siden, at sæson 2019/20 måtte aflyses pga. coronanedlukningen – en sæson, der tegnede til at blive en af de bedste nogensinde for Det Kongelige Skuespil, der havde et højt billetsalg med mange udsolgte forestillinger.

Skuespilhuset genåbner med Shakespeares Hamlet, Prins af Danmark, som også var på plakaten, da huset blev indviet i 2008.
Esben Smed spiller hovedrollen som den danske prins, når han sammen med bl.a. Jacob Lohmann, Iben Hjejle og Sara Viktoria Bjerregaard går på scenen i skuespilchef Morten Kirkskovs iscenesættelse af verdens største klassiker.

Hamlet, Prins af Danmark handler om alle de store ting i livet – døden og kærligheden – de valg, vi tager, og hvad vi stiller op med de valg, der allerede er taget for os. Det glæder mig uendeligt meget, at det netop er den slags klassiker, vi åbner med efter at have været lukket ned i et underligt halvt år, som har stillet nye spørgsmål til, hvad det vil sige at være menneske,” udtaler Morten Kirkskov.

 

Hamlet er verdensdramatikkens største tragedie, som Skuespilchef Morten Kirkskovs iscenesætter med stortalentet Esben Smed i titelrollen.

Hamlet har afbrudt sine studier i humanisme i Wittenberg og er vendt hjem til Kronborg for at begrave sin far, der uventet er gået bort. Han er i sorg og i stedet for selv at overtage tronen, gør onkel Claudius det og overtager tilmed hans mor, Dronning Gertrud. Farens genfærd viser sig for ham og kræver hævn over sin morder, kong Claudius. Intet er Hamlet mere imod end at hævne og slå ihjel, men på trods af sin tvivl forvandles han til et afsindigt menneske, en dræber. I sin umulige kamp, svigter han ikke mindst sin store kærlighed, Ofelia. I tragediens slutning er stort set alle døde, og Danmark står uden konge eller dronning.

I sin aktualisering af Hamlet sætter Morten Kirkskov fokus på individets ret og på de personlige omkostninger, det har at gå imod magten ved at gribe til våben.

Esben Smed, som mange vil kende fra DRs TV-serie Bedrag og Bille Augusts Lykke-Per, spiller over for nyuddannede Sara Viktoria Bjerregaard som Ofelia i tyske Philipp Fürhofer moderne scenografi og Karin Betz’ renæssancekostumer.

Medvirkende:

Esben Smed, Sara Viktoria Bjerregaard, Jacob Lohmann, Iben Hjejle, Stine Schrøder Jensen, Alvin Olid Bursøe, Anton Hjejle, Laus Høybye og Mads Rømer Brolin-Tani.

Iscenesættelse: Morten Kirkskov

Scenografi: Philip Fürhofer

Kostumedesign: Karin Betz

Oversættelse: Niels Brunse

 

I samarbejde med Nordvestjysk teaterkreds.

 

teaterpakken En del af teaterpakken…

Køb billet til mindst 4 forestillinger fra teaterpakken og opnå en rabat på 50,- kr. pr. billet.

For at opnå rabatten online skal du bestille 4 teaterpakke forestillinger inden for samme sæson  på én gang.

Intro + menu

Uden mad & drikke...

Til forestillingen tilbyder vi vores Intro + menu

 Spis hvad du kan for kun 150 kr.

Klassisk hjemmelavet madbuffet med vegetar variation og dessert

 

Stegt flæsk med persillesauce, små dampede kartofler og syltede rødbeder.

Kartoffelpandekager med fyld af jordskokker og rødbedesalat med feta.

Luksus æbletærte med marcipan og pekannød hertil vaniljeis.

Læs vores handelsbetingelser her.

Anmeldelser

Berlingske
“Stor skuespilkunst: Esben Smeds Hamlet er endeløst fascinerende”
Kulturkupeen
“En smuk ”Hamlet” og en velspillende Hamlet i et forholdsvis tidløst univers. Ikke dårligt.”
Iscene.dk
“En smuk ”Hamlet” og en velspillende Hamlet i et forholdsvis tidløst univers. Ikke dårligt.”