• Billetpris
  155 kr.
 • Dato
  28.
  Oktober
  2021
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Nørre Vosborg
  Vembvej 35
  7570 Vemb
Køb billet Køb spisning

Grundtvig og kvinderne – Nr. Vosborg

I fortællingen ’Grundtvig og kvinderne’ fokuserer fortæller/performer/foredragsholder Else Mathiassen, og trompetist Torben Lassen samt pianist Karen Sørensen på nogle af de kvinder, der pustede liv i Grundtvigs tanker, ideer og digtning. Det sker gennem et performanceforedrag med fortælling, fællessange, dans og musik. ”Grundtvig og kvinderne” er en nem og underholdende måde at opnå ny viden om Grundtvigs liv og tanker.

“Vi ønskede at afslutte Ollerupkurset med en livsbekræftende og poetisk fortælling med musikalitet, krop, ånd – og fællessang. Sådan blev det. En intens, oplysende og anderledes fortælling som Grundtvig set igennem de kvinder, der prægede hans tanker om bl.a. menneske- og skolelivet”. Laust Riis-Søndergaard, seminarielærer, kursusleder, Den frie lærerskole.

“Det er en forestilling der på betagende vis, og med både vid og humor, hvirvler dig ind i de turbulente grundtvigske  bølgegange. I Else Mathiassens skiftende fremstillinger af kvinderne omkring Grundtvig, træder nuancerne og dybden i såvel Grundtvigs liv og personlighed som hans tænkning, frem i lyset.” Dina Vester Feilberg. Leder på Rønnebæksholm. Sept.2017

Medvirkende

Else Mathiassen er fortæller, danser og forstander på Vestjyllands Højskole. Hun har bl.a. turneret i ind-og udland med teater- og danseforestillinger som “Agnete og havmanden”, “Liden Kirsten” og “Højsangen”. På foredragssiden er der titler som: “På kanten. Rapport fra det lykkeligste folk”, ”Damaskus” og ”Danskerne findes i mange modeller”. Læs mere på www.elsemathiassen.dk

Karen Sørensen musiker (piano):

Medvirker i bl.a. Jazz og poesi “Soft Winds” med forfatter Inge Pedersen og musiker Torben Lassen. Pianist i jazzorkestret “River jazz and blues Band” og bluesbandet “Blue4two All stars”. Medvirket i en række andre forskellige musikalske sammenhænge.

Torben Lassen musiker (trompet):

Komponist, arrangør, tekstforfatter og orkesterleder af jazzgruppen “River jazz og blues Band”. Teatermusiker. Medlem af cabaretgruppen “Babylon Trio”. Medvirker i utallige musikalske sammenhænge indenfor jazz, folkemusik, verdensmusik m.m.

Køb billet Køb spisning